Hei, olen Ratuksen Teemu, pian nelikymppinen personal training -palvelua tarjoava mies Tampereelta, ja haluan auttaa juuri sinua saavuttamaan tavoitteesi. Vajaan kymmenen valmentajavuoden ajalle on mahtunut kymmenittäin pitkäaikaisia valmennussuhteita, satoja yksilö- ja ryhmäohjauksia, paljon hikeä ja mieletön määrä tuloksia. Jos haluat kehittyä ja saavuttaa paljon, olen sinua varten! Alta voit lukea minusta lisää.

KOULUTUS

Olen koulutettu ja lisensoitu personal trainer, kuntosalivalmentaja ja hyvinvointivalmentaja. Olen suorittanut Trainer4Youn personal trainer -koulutuksen, joka on EHFA:n (European Health & Fitness Association) akkreditoima koulutusohjelma. EHFA on Brysselissä sijaitseva kansainvälinen organisaatio, jonka tärkeimpiin tehtäviin kuuluu liikunta-alan koulutusohjelmien standardien laatiminen ja valvonta.

Aiemmalta koulutukseltani olen hydraulitekniikan diplomi-insinööri, joten olen tottunut käyttämään hyväkseni tutkittua tietoa enkä pohjaa valmennustanikaan ”mututuntumaan” tai huhupuheisiin. Olen tehnyt suunnittelutyötä, joten toimistotyön ja istumisen kiroukset ovat minulle tuttuja. Näin ollen osaan valmennuksessani ottaa hyvin huomioon toimistotyöläisen ongelmat ja huomioin myös työn ja arjen muut stressitekijät ja ajankäytölliset haasteet.

TREENITAUSTA

Minulla on yli 20 vuoden kokemus aktiivisesta kuntosaliharjoittelusta ja 18 vuoden kokemus kamppailulajien puolelta. Oma harjoitteluni oli pitkään hyvin suunnittelematonta, ja tiedonpuutteen takia käytössäni olikin usein ”perse edellä puuhun” -metodi. Viime vuosina olen herännyt hankkimaan kunnollista tietoa ja koulutusta aiheesta ja huomannut tekemäni virheet, joiden vuoksi kehitykseni on aiemmin ollut surkeaa. Toivonkin, että mahdollisimman moni muu säästyisi noilta tuhansilta turhilta treenitunneilta ja virheellisiltä, ja jopa vaarallisilta, harjoittelumetodeilta ja -tekniikoilta. Kun valmennettava pääsee avullani heti kiinni oikeisiin harjoittelumenetelmiin ja hyvään ravitsemukseen, on kehitys huimaa eikä innostus pääse lopahtamaan heti alkuunsa. Samalla myös loukkaantumisriski pienenee huomattavasti.

RAVITSEMUSTIETOUS

Terveellinen ruoka ja kuntoilua tukeva ravitsemus ovat minulle itselleni hyvin tärkeitä asioita. Jaan mielelläni ravitsemustietoutta myös asiakkailleni, ja toivon heidän pääsevän terveellisiin elämäntapoihin kiinni. Harjoittelulla saavutettava hyöty jää pieneksi, jos ravitsemus on retuperällä – sen olen omakohtaisestikin kokenut. Tavoitteeni on, että asiakkaani saavat avullani harjoittelusta kaiken mahdollisen hyödyn irti oikean ravitsemuksen kautta.

PERSONAL TEEMU

Olen hyväntuulinen ja humoristinen tyyppi. Valmennuksessani tekeminen tapahtuu pilke silmäkulmassa ja hyvällä mielellä. Olen itse tottunut harjoittelemaan kovaa ja pyrin samaan myös valmennuksessa: kannustan jokaisen ylittämään itsensä, ja siinä mielessä olenkin hyvin vaativa. Osaan ottaa lähtötilanteesi ja tavoitteesi huomioon, mutta tulen vaatimaan valmennuksessa ja tapaamisissa sinulta paljon. Vastineeksi annan myös itsestäni kaiken!

ASIAKASKOKEMUKSIA

"Reeniohjelmat olivat hyviä ja hyvin suunniteltu. Lopputulos oli sitä mitä haettiin. Ohjaus salilla oli asiantuntevaa ja kannustavaa. Treeniohjelmissa ja ohjauksessa noudatettiin tuoreita malleja tai ohjaus vaikutti nykyaikaiselta. Taustalla jokunen vuosi itseopittua treenaamista, mutta uutta oppi."

-Mies. 1,5v yksilövalmennus

"Aloittaessani Teemun kanssa kuntosalitreenejä olin pelkkää luuta ja nahkaa. Salille olin sitä ennen eksynyt vain koulun liikuntatunneilla tai satunnaisesti henkisenä tukena. Nuo edelliset treenit olivat kuitenkin tehottomia eikä minulla ollut käryäkään, miten salilla kuuluisi tehokkaasti reenata. Salille meneminen yksin oli myös pelottavaa. Tavoitteenani oli tuolloin saada tehtyä edes yksi kunnon etunojapunnerrus ja päästä edes jonkinlaiseen kuntoon, etten rupsahtaisi jo parikymppisteni aikana.

Ensimmäinen treeni Teemun kanssa oli “mielenkiintoinen”. Tein varmaan kuolemaa ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, koska kroppa ei ollut ennen kokenut moista rääkkäystä. Tuloksia alkoi kuitenkin syntyä melko nopeasti, vaikka salitreenejä olikin alussa vain yksi viikossa. Noin kuukauden kuluttua näkyi jo selvät kohoumat hauiksissa. Ymmärsin myös myöhemmin sen, että se ensimmäinen ohjattu treeni oli käytännössä vain lämmittelyä, mutta ei rapakuntoinen kroppani silloin sitä tiennyt.

Opein myös syömään paremmin ja enemmän. Painoa tuli ensimmäisen vuoden aikana noin 13 kiloa enkä usko, että se kaikki meni vaan vyötärölleni.

Nyt olen jo käynyt tunnollisesti salilla reilu kolme ja puoli vuotta. Salitreeneistä tuli kiva harrastus ja olin oikein yllättynyt, että pidän salilla käymisestä. Pääsin hyvään kuntoon ja suoritin elämäntaparemontin sekä pystyn myös nykyään tekemään niitä etunojapunnerruksia. Teemu antoi minulle hyvät eväät, joilla jatkaa treenejä omillani. Iso kiitos kaikesta! :)"

-Miikka. 4v yksilövalmennus

"Valmennuksessa sai hyvät ohjeet niin treeniin kun ruokailuun. Myös kausisuunnitelma oli kätevä ja siihen oli hyvin syklitetty viikoittain kevyet, keskiraskaat ja raskaat treenijaksot. Tuloksia saatiin kuvien perusteella hyvin aikaan, mutta mikä vuoden kestäneessä valmennuksessa tarttui ehkä jopa tärkeämpänä mukaan oli aiempaakin paremmat elämäntavat, rutiini liikkumiseen ja syömiseen ja myös opit omaan jaksamiseen ja lepoon liittyen. Treenit oli hauskoja ja ainakin itse tykkäsin että ne oli rankkoja, tosin ne tehtiin aina hyvä pilke silmäkulmassa. Myös vaihtelevuus oli kiva, sään salliessa ulkotreenit oli mielekkäitä salitreenien oheen. Voisin varmasti jatkaa valmennuksessa joskus jos sille tuntuu tai nään sille tarvetta. "

-Ninni. 12kk yksilövalmennus

"Tavoitteeni oli lisätä jokapäiväiseen elämääni liikuntaa, oppia liikkumaan salilla ja syömään terveellisemmin ja tähän pyysin ulkopuolista apua PT:n muodossa. Mielestäni kaikkien olisi hyvä jossain kohtaa elämäänsä kokeilla tällaista ohjattua liikuntaa. Ehdottomasti suurin plussa mitä tänä aikana opin, oli salilla liikkuminen ja siihen liittyvät onnistumisen kokemukset. Ennen PT:tä pelkäsin tietyllä tapaa salilla olemista: tuomitsevia katseita ja omaa osaamattomuutta. Monista itsenäisistä yrityksistä huolimatta en koskaan oppinut hyödyntämään kuntosalien tarjontaa. Minulle oli tärkeää, että joku näyttää selvästi melkein kädestä pitäen miten asiat hoituu. Teemu oli ohjaajana äärimmäisen mukava, osaava ja tarpeeksi tiukka. Hän vastasi kysymykseen kuin kysymykseen ja otti ohjattavan henkilöhtaiset tarpeet huomioon inhimillisesti. Ruokaohjelma katsottii läpi yhdessä huolellisesti ja opin siitä todella paljon. Ehkä tärkein ruokailuun liittyvä asia on, että opin myös muokkamaan annettua ruokavaliota sopimaan arkeeni. Välipalat ovat edelleen hankalia, koska lipsun tietynlaisesta elämänhallinnasta helposti: arjessa välipalojen miettiminen ja valmistaminen etukäteen, sekä niiden aikatauluttaminen luo haasteita. On myös tullut huomattua ihan eri tavalla, miten säännöllinen ruoka vaikuttaa jaksamiseen tai liikuntasuoritukseen ja aion pitää tästä säännöllisyydestä kiinni ja parantaa vielä toimintaani välipalojen kohdalla. Suurin miinus ei liittynyt yhtään ohjaamiseen tai ohjaajaan, vaan ennemminkin omiin aikatauluihini, mitkä ovat jo ennen ohjauksen alkamista vaikeuttaneet elämääni. Aikataulujen mennessä todella solmuun ensimmäiset asiat mitkä jäävät taakse ovat liikunta ja ruokavalion noudattaminen. Tässä minulla on vielä paljon petrattavaa. Osittain tämän ohjauksen myötä olen kyllä herännyt nyt myös siihen, että en voi antaa asioiden jatkua samalla tavalla, koska muuten lähellä on burnout. Minun on tehtävä myös aikatauluihini iso muutos, että saisin omaan hyvinvointiini, liikuntasuorituksiin ja ruokavalioon pysyviä ja kestäviä tuloksia. Kokonaisuudessa olen todella tyytyväinen ottamaani pakettiin. Olen oppinut tärkeimmät asiat, mitä nyt vielä työstän jokapäiväisessä elämässäni ja tiedän kenen puoleen kääntyä kun tarvitsen lisää ohjausta! :) Kiitos!"

-Mies. 3kk yksilövalmennus

"Monipuolisia treenejä, joita odotti jokaisen viikon alussa innolla. Valmennuskerrat saatiin aina sopimaan helposti omien menojen mukaan ja tarvittaessa valmennuksen siirtäminenkin onnistui kätevästi. Treenien teho oli erittäin kova ja tuloksia alkoi näkyä todella nopeasti. Jokaisen valmennuskerran jälkeen oli tunne että treeni on tehty juuri oikealla teholla eikä yksikään yhteinen treeni jäänyt omasta mielestä kesken. Olen todella tyytyväinen kunto-ohjelmiin ja niiden monipuolisuuteen. Lisäksi aivan mahtavaa että pystyttiin pyynnöstä tekemään myös liikkeitä/treenejä jotka ei ollut varsinaisessa ohjelmassa mukana. Esim. maastavetopäivä oli aivan mahtava treeni ja hyvä kokemus omia treenejä jatkossa ajatellen. "

-Juuso. 8kk yksilövalmennus

"Ilmapiiri jo ensitapaamisella oli rento ja uskoa tulevaan luova, vaikka hieman hirvittikin se millaiseen rääkkiin olin itseäni laittamassa. Hain ohjaukselta selkeitä ohjeita, tukea ja tsemppausta ja tätä kaikkea sain mitä suuremmissa määrin. Treeneihin lähdin asenteella "aivot nollille ja tehdään niin kuin käsketään", mikä toimi paremmin kuin hyvin eikä kuolema päässyt korjaamaan yksienkään treenien jälkeen. Salitreeneissä oli loistava tekemisen meininki ja tsemppauksen avulla itseensä alkoi luottamaan enemmän ja sai huomata, että mähän pystyn tähän ja saan puristettua ne viimeisetkin nostot. Mikään ei ole niin mahtavaa kuin treenien jälkeinen olotila koko kropassa ja etenkin korvien välissä. Painoa tippui yhteisen taipaleen aikana noin 15kg ja kuluneen vuoden aikana noin 23kg. Matka jatkuu edelleen, vaikka kiireinen lapsiperhearki asettaakin haasteita. Liikunta on jäänyt pysyäkseen ja syömiseen suhtaudun tiedostavammin ja harkitsevammin. Haavena on vielä jatkossa hieman tiristää kiloja lisää ja oishan ne lihaksetkin ihan kiva juttu… ;) Ohjaukseen lähteminen oli ehdottomasti yksi elämäni parhaista päätöksistä! Kun on halua, tahtoa ja loistava traineri, pääsee pitkälle! "

-Heidi. 6kk yksilövalmennus

"Jäi tosi hyvä fiilis, valmennus oli kannustavaa, mutta myös lääkkeistä johtuva pahoinvointi otettiin huomioon tarpeeksi, kuitenkin vaatien riittävästi, ettei päässyt liian helpolla kuitenkaan ja jäi olo, että oli tehnyt jotain! Suosittelen!"

-Parikymppinen mies. Alkuräjähdys treenamiselle

"Lähtökohtani PT:n kanssa oli painonpudotus ja kunnon nostaminen, painoin ohjelman alussa 95kg ja kuntoni oli omasta mielestäni todella huono. Energia ei koskaan riittäny mihinkään ja työni on raskasta. Pääosin olin siis sohvaperuna. Koska tilanne alkoi minua tympäseen kaipasin pirua olkapäälle huutamaan ja patistamaan. Teemun ohjelma antoi minulle uuden elämänmuutoksen. Se että paino putosi 8kg ja lihakset kasvoi, hyvällä ja tarkalla ruokavaliosuunnitelmalla kroppani alkoi toimia paremmin myös. Nälässä ei tarvinnut olla vaikka tuntui alussa että ruoka ei uppoa millään, mutta pienen totuttelun jälkeen syömisen kanssa ei ollut ongelmaa. Treeni oli kovaa ja hyvin kontrolloitua. Minua ohjattiin tarkasti mihin asioihin minun pitää kiinittää huomiota että saisin kaiken mahdollisen hyödyn treenistä. Se että saattoi olla viikkoja ilman mitään liikuntaa työn ulkopuolella on muuttunut siten että liikuntaa tulee harrastettua päivittäin. Jopa uusia lajeja on tullut testattua innolla. Sain PT valmennuksesta kaiken hyödyn irti ja olen todella kiitollinen. Kiitos Teemu!"

-Juho. 6kk yksilövalmennus

"Omat, alun perin ehkä aika ristiriitaisetkin, tavoitteet otettiin hyvin huomioon. Treenit/ohjelma olivat sopiva "shokki" aiempaan treeniin verrattuna ja oikeastaan juuri sitä mitä ohjaukselta toivoinkin saavani. Treenit olivat paljon kovempia (ainakin hikoilun ja hengästymisen suhteen..), kuin aiemmat omat treenini. Valmentaja sääteli treenin kovuutta mielestäni todella hyvin jaksamiseni suhteen. Huonona puolena ehkä se, ettei voimanostoliikkeitä keritty katsomaan kovemmilla raudoilla. Mutta koska aikaa oli rajallisesti, jostain piti luonnollisesti tinkiä."

-Kolmekymppinen mies. Alkuräjähdys treenaamiselle-valmennus

"Puol vuotta sitte ku laitoin sulle ensimmäisen kerran sähköpostia en tiennyt enkä ollut kuullut susta mitään aikasemmin. Summassa valitsin, enkä kyllä joutunut pettymään. Jos joku tuttu tarvii PT:tä voin kyllä suositella sua. Tavoitteena oli saada liikunta taas osaksi arkea ja että se olisi mukavaa. Siinä onnistuttiin. Painonpudotuskin oli tavoitteena, se ei kyllä ihan täyttynyt. Saan syyttää siitä vain itseäni. Sain hyvän ravinto-ohjelman, sekä ohjauksen. Jos olisin sitä noudattanut tarkemmin ni luulen että olisin saavuttanut tavoitteeni. Irtokarkit on vaa liian hyviä ;) Treeneissä ainaki mulla oli aina kivaa. Et päästänyt mua helpolla vaikka joskus vähä ärräpäitä lenteli ja suu kävi :) osasit tarvittaessa rauhoittaa tahtia. Kiitos Teemu!"

-Mirjami. 6kk henkilökohtainen valmennus

"Ammattimaista ohjausta, rennolla mutta tiukalla otteella. Teemulla on tarpeeksi auktoriteettia, mutta myös huumorintajua motivoidakseen parempiin suorituksiin. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja positiivinen kokemus."

-Kolmekymppinen nainen. Parivalmennus 3kk

"Olin ensimmäistä kertaa kuntosalilla, joten opin kauttasi samalla ns. hyvän tavan mukaiset käyttäytymissäännöt salilla. Kerroit sopivasti kaikkea yleistä tietoa treenaamisesta ja ergonomiasta. Näiden kolmen kerran jälkeen minulla on hyvät valmiudet jatkaa kuntosaliharjoittelua itsevarmempana siitä, että teen lämmitelyt, harjoitukset tehokkaasti ja osaan arvioida tehot ja painot paremmin. Jäi oikein hyvä fiilis ja uskon että syksyllä otan yhteyttä."

-Jukka. Kuntosaliohjauksia ja treeniohjelma

"Henkilökohtainen ajankohta oli ehkä huono hääsuunnittelujen ja loppuvuodesta tapahtuneen työn muutoksen takia. Tavoitteet jäivät halutusta mutta kunto parani ja jaksaminen parani vaikkei reeneihin lähtö aina mielekästä ollut :D Teemu, oot ihan huippu tyyppi!"

-Jemina. Puolen vuoden "pariskuntavalmennus"

"Otin Teemuun yhteyttä puituani kauan mitä minun tulisi tehdä oman motivaationi kanssa reenamisen suhteen. Olen aina (omasta mielestäni) ollut urheilullinen, sen ylläpito ei vaan ole ollut mitenkään itsestään selvää. Aina sairauden, kiireiden tai muun pienemmänkin asian eteen tullen reenikin jäi, ja sen aloittaminen oli aina yhtä vaikeaa ja vastenmielistä, vaikka kuinka tiesi että siitä tykkäisi ja tulisi hyvä olo. Kun sitten sain aikaseksi lähteä reenamaan, minulla oli tapana aloittaa reenaus “liian kovin” ottein, niin että yhdellä kerralla meni polvi, toisella olkapää jne. ja taas jouduin olemaan reenamatta. Tästä oravanpyörästä halusin nimenomaan pois.

Teemusta huokui jo ensi tapaamisella oikea välittäminen ja rohkaiseva asenne, mikä oikeastaan minulle oli ratkaiseva tekijä. Haluan tulla kuulluksi, mutta tarvitsin nimenomaan sen joka myös sanoo niin puheellaan, kun pelkällä olemuksellaankin, että “jaksat jaksat, vielä viis”. Ohjelman suunnittelussa Teemu otti huomioon “vikani”, toivomukseni ja oman ammattitaitonsa, mikä näkyi valmennuksessa ja koko kokonaisuudessa. Nyt asenteeni on paljon avoimempi, varmempi ja tiedän miten jatkaa kehoni kehittämistä. Olen todella tyytyväinen Teemun ja minun yhteistyöhön. Ennen kaikkea opettavaiset 3kk niin fyysisesti kun psyykkisestikin, paljon vinkkejä tulevaan ja kaiken kaikkiaan vaan aivan mahtava ja monipuolinen PT, kiitos."

-Ella 25v, 3kk henkilökohtainen valmennus

"Teemu oli aina tosi hyvin tavoitettavissa, niin tekstiviestitse kuin sähköpostitsekin. Kyselin valmennusjakson aikana kaikenlaisia kysymyksiä ja sain aina kattavan vastauksen. Jäi siis vahvasti sellainen tunne, että Teemu todella on perehtynyt asiaan ja hänellä on paljon tietoutta ja ennen kaikkea tervettä järkeä mitä tulee personal trainingiin. Yhdessä tehdyt treenit olivat todella tehokkaita ja Teemu tsemppasi minusta aina hyvin mehut pihalle. Sain todella tärkeitä vinkkejä esimerkiksi ruokavalioon ja treeniliikkeisiin. Teemu otti hyvin huomioon treenissä myös hieman ongelmalliset polveni ja nilkkani.

Teemu oli tarpeeksi tiukka mutta myös ymmärtävä ja joustava valmentaja. Hän ymmärsi, etten pystynyt treenaamaan niin täysillä kuin joskus olisi ollut paikallaan, jos olin esimerkiksi lomamatkalla tai kipeänä/puolikuntoinen. Mutta silloin kun olin kunnossa ja treenivalmiudessa, en halunnut jättää yhtäkään treeniä väliin tai tehdä sitä lepsusti, ettei Teemu suutu. :D Ja niin sen pitää ollakin!

Teemulta sai aina hyvää palautetta, jos siihen siis oli aihetta, ja niin sen pitää ollakin. Vaikka välillä tuntui itsestä että suoritus ei ollut kovin hyvä, niin oli kiva kuulla valmentajalta että hienosti vedetty. :)

Kaiken kaikkiaan reenijakso Teemun kanssa oli aivan mielettömän hieno kokemus. Tuli opittua paljon uutta ja hyödyllistä tietoa ja taitoa ja on hienoa huomata, kuinka kunto on kohonnut ja rautaa alkaa nousta pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Ei olisi tosiaan tullut liikuttua näin paljon ja pingottua Pispalan portaita ilman tätä ohjelmaa ja Teemun tsemppausta. Tästä on hyvä jatkaa.

Fiilis on siis äärimmäisen hyvä, kiitos Teemu!"

-Katja, 3kk henkilökohtainen valmennus

"Sain mielestäni hyvän ja toimivan ruokavalio- sekä saliohjelman. Eri liikkeiden tekniikat käytiin moneen kertaan huolellisesti läpi ja enää ei ole minkäänlaista kynnystä lähteä salille yksinään treenaamaan."

-Parikymppinen nainen, Alkuräjähdys treenaamiselle-valmennuspaketti

"Olen idealisti ja esteetikko, joten helposti puhun terveellisistä elämäntavoista, mutta päädyn kuitenkin ravintolaan syömään tai sohvalle nauttimaan jäätelöä.. Teemulta sain ns. ”lisäselkärankaa” eli jämäkkää mutta empaattista ohjausta. Ts. vaikka sympatiaa ei saisikaan (kuten nettisivuilla mainitaan), niin on Teemussa kuitenkin ymmärtäväinen ja inhimillinen puolikin :) Omalla kohdallani koin vaikeimmaksi viimeiset liikakilot jolloin Teemun tuki, ohjaus ja tsemppi olivat erityisen tarpeellisia. Hän ei myöskään koskaan kyllästynyt vastaamaan yhä uudelleen ja uudelleen ”typeriin” kysymyksiini. Tietoa ja osaamista häneltä todella löytyykin. Ilman häntä tuskin olisin päässyt tavoitteisiini. Omasta mielestäni oman kropan ja mielen tasapaino ovat ehdottomasti asioita, joihin kannastaa panostaa, vaikka se sitten vähän rahaa maksaisikin. Se tulee kyllä takaisin toisenlaisena pääomana. -Ei voi kuin suositella!"

-Kolmekymppinen nainen, ravintovalmennusta ja liikuntasuunnitelmat

"Itse kun on tullut käytyä salilla jo jonkin aikaa niin sitä erehtyi luulemaan, että yksinkin saa helposti tuloksia. Hetken (muutaman vuoden) tätä tehtyäni päätin kuitenkin pyytää hieman apua ja kannattihan se:) Henkilökohtaisella ohjelmalla ja ruokavaliolla saa kummasti enemmän irti treenistä ja tuloksiakin tulee, että jopa itse huomaa eikä tarvitse luottaa vain äitin kehuihin. Suosittelen ohjelman hankkimistat ja ruokavalion kuntoon laittoa mikäli aikaansa kuntosalilla meinaa käyttää ja sieltä mielellään jotain tuloksiakin haluaisi."

-Sampsa 25v. Etävalmennus, treeniohjelmat ja ruokavalio

Trainer4You European Register of Exercise Professionals Facebook/PTRatus